Još jedan natječaj za kreativce

Mikro, mala i srednja poduzeća u okviru Eurostars programa do rujna mogu ostvariti bespovratnu potporu u iznosu od 200.000 eura za projekte istraživanja, razvoja i inovacija

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, HAMAG-BICRO, poziva mikro, mala i srednja poduzeća da prijave svoj inovativni projekt na Eurostars program i osiguraju bespovratnu potporu od 200.000 eura.

Eurostars je program kojim se potiču mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dva partnera iz dvije različite zemlje u projektu. Zemlje članice programa su:

Austrija, Belgija, Bugarska, Kanada, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Singapur, Slovačka, Slovenija, Republika Južna Afrika, Južna Koreja, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska i Ujedinjeno kraljevstvo.

Kako izgleda konzorcij tvrtki

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem, a uloga malih i srednjih poduzeća u partnerstvu mora biti značajna te moraju sudjelovati s minimalno 50% projektnih troškova. Ostali partneri mogu biti poduzeća ili druga vrsta organizacije ukoliko su prihvatljivi prijavitelji u svojoj državi članici programa.

Prihvatljive su sve djelatnosti iz svih sektorskih područja, a opravdani troškovi su troškovi plaća projektnog tima, amortizacija, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja te ostali razvojni troškovi. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci, a krajnji cilj je razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa. Intenzitet financiranja za mikro i mala poduzeća je 60%, dok za srednja poduzeća iznosi 50%.

Kako se prijaviti i kako doći do projektnog partnera?

Pune prijave podnose se centralno i izravno EUREKA Tajništvu u Briselu na engleskom jeziku online putem na stranici www. eurekanetwork.org, a rok za podnošenje prijave je do 14. rujna 2023., do 14:00:00 sati (CET).

EUREKA Tajništvo ocjenjuje prihvatljivost projekta i organizira tehnološku evaluaciju, dok HAMAG-BICRO financijski ocjenjuje hrvatske prijavitelje u projektu. Budući da je za podnošenje uspješne prijave na Eurostars program prije svega potrebno dobro partnerstvo, HAMAG-BICRO kroz švicarsko-hrvatski program suradnje, u suradnji s kolegama iz Švicarske inovacijske agencije Innosuisse, u rujnu organizira company mission u Švicarsku. Primarni cilj putovanja u Švicarsku je pronalazak partnera za prijavu projektne ideje na međunarodni suradnički program Eurostars.

Za više informacija o ovom i drugim natječajima obratite se na: info@logickamatrica.eu

Zadnje novosti